Vi vill inspirera och visa vägen hur vi alla kan vara med och göra skillnad genom smartare och bättre val.

Fyll på med bra energi

Vinnare av gasellpriset 2023!

Att bli gasellvinnare är framför allt ett kvitto på att det lagarbete som vi och våra medarbetare på Wettersol gör varje dag är framgångsrikt.

Magnus Juvén, VD Wettersol

Wettersol – ett team solcellsnördar i Jönköping

Många säger att de vill förändra världen. Men det krävs insikt för att förstå att man måste börja hos sig själv. Därför startade vi, Magnus och Jonas, Wettersol AB 2018. Efter egna erfarenheter ville vi skapa det företaget som vi själva skulle vilja anlita vid en så stor och viktig investering som solceller. Dessutom ville vi bygga den företagskultur som vi själva drömt om att få arbeta i, samtidigt som vi bidrar med positiv förändring i vår närmiljö – på riktigt! ​

Vår dröm är inte att bli störst. Utan vår dröm och ambition är att varje dag arbeta för att fortsätta vara den bästa och mest kompetenta solcellsinstallatören i branschen. Vi tror på närhet till våra kunder och förstår vikten av kunskap och vetenskap. Vi brinner för utvecklingen av solelsindustrin och är din guide, bollplank, och partner både innan, under och efter installation. ​

Wettersol vinnare av Gasellpriset 2023

”På Wettersol ger vi kunskap för klokare beslut och trygghet till efter beslutet. Vi vet att det som är viktigt för ett lyckat resultat inte bara handlar om vilka produkter man väljer. Utan kunskapen installatören och systemdesignern besitter är avgörande för att du ska få en solcellsanläggning av högsta kvalité, elproduktionsförmåga, och hållbarhet.”

Magnus Juvén, VD Wettersol

Vi drivs av:

Kunskap

För att kunna ta rätt beslut krävs kunskap & erfarenhet. Wettersol består av ett gäng nördar där kunskap genomsyrar allt vi gör. Det handlar inte om att ha flest solpaneler, utan att välja rätt produkter och installera dem på rätt sätt.

Kvalitet

Vi är väldigt noga med vilka produkter vi installerar, hur vi monterar och vart på taket de placeras. Det ska vara kvalitet i alla led, från minsta skruv till färdig installation.

Engagemang

Vi tror på närhet och starka relationer till våra kunder, för att du ska kunna fatta ett tryggt beslut och få snabb och proffsig service. Vi finns med dig innan, under och efter installation – och har valt att satsa på en egen serviceavdelning för att snabbt kunna hjälpa dig om något oturligt skulle inträffa.

Varför Wettersol?

  • Arbetar lokalt i Jönköping för att kunna ge våra kunder bästa möjliga service.
  • All personal är utbildad och behörig. Både inom design, projektledning, planering och installation.
  • Medlemmar i installatörsföretagarna. Kollektivavtalsanslutna.
  • Registrerat elinstallatörsföretag hos Elsäkerhetsverket.
  • Många av oss som arbetar på Wettersol har egna solcellsanläggningar där vi testar och utvärderar olika lösningar för att du som kund skall kunna få riktiga råd baserat på erfarenhet.
  • Kunskap är vad Wettersol är byggt på. Vi är alltid uppdaterade med den senaste forskningen och nyheterna för att kunna ta de bästa besluten för våra kunder. Kontakta oss gärna med alla dina frågor så svarar vi gladeligen. Kalla oss nördar men vi älskar att snacka solceller!
  • Samarbetar med TUC Solelektrikerutbildningen och deltar i forskningsprojekt tillsammans med högskolan inom solenergiteknik.
  • Vi finns med kontor och lager i Bankeryd, på Tallvägen 4. Kom gärna förbi!

IN Garanti – för en tryggare installation

Återvinning, WEEE-märkning och cirkulär ekonomi i solenergibranschen.

För att bidra till en så hög grad av återanvändning och materialåtervinning som möjligt är vi anslutna till El-Kretsen. De erbjuder ett rikstäckande insamlingssystem och har ett nära samarbete med Sveriges samtliga 290 kommuner. Läs mer om El-Kretsen här.

Vad är WEEE-märkning? WEEE står för Waste of Electrical and Electronic Equipment. Det innebär att produkter inte får slängas som osorterat avfall utan ska hanteras på en återvinningsstation. All elektrisk och elektronisk utrustning som finns på marknaden i EU behöver WEEE-märkas. Detta gäller även solpaneler.

Här gärna av dig med alla dina frågor!

Vi älskar att snacka solceller.

Jonas Gustafsson

Montagechef

036-336 68 12

Marcus Åhlander Säljare lantbruk industri Wettersol

Marcus Åhlander

Säljare Företag/Lantbruk

036-336 68 20

Säljare Villa Wettersol

Kristofer Svensson

Säljare Villa

036-336 68 16

Daniel Säljare Wettersol

Daniel Mattsin

Säljare Villa

036-333 62 80

Daniel Tadic

Affärschef

036-333-62 91

Thea Månsson, marknadsförare Wettersol AB

Thea Månsson

Marknadsföring

073-541 41 28

Eveline Eskengren

Marknadsansvarig – Föräldraledig

036-333 62 81

Anders Olin

Projektledare

036-333 62 93

Få offert