Solceller, Batteri och Elbilsladdare till villa

Solceller till villa

Solceller för din villa

Då har du kommit rätt! På Wettersol ser vi det som vårt primära uppdrag att du med hus eller villa ska få ut så mycket som möjligt av din investering i solenergi.

Vi säljer både enklare system med snygga solpaneler och en bra växelriktare, samt mer avancerade system som innehåller hela paketet av läckra solceller, ett batteri & elbilsladdare.

Säljare Villa Wettersol

Kristofer Svensson

Säljare Villa

036-336 68 16

Daniel Säljare Wettersol

Daniel Mattsin

Säljare Villa

036-333 62 80

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Adress*
Vad är du intresserad av?*
Till vad?*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tjäna pengar på ditt batteri med CheckWatt

Ditt batteri kan göra mer än du tror.

Genom att ansluta batteriet till CheckWatts tjänst Currently, kan du både tjäna pengar och hjälpa till att hålla det svenska elnätet stabilt.

SMIDIGT

Kontakta oss på antingen telefon, mail, eller via webben. Därefter analyserar vi dina förutsättningar, lyssnar in dina önskemål, och bokar in ett personligt möte för att kunna erbjuda dig bästa möjliga lösning av solceller till just ditt hem. Vi skickar en offert, och sen kommer våra egna specialutbildade montörer hem till dig och installerar solcellsanläggningen. 

SMART

Att investera i en solcellsanläggning är ett smart beslut både för din plånbok, ditt hem, och miljön. Den egenproducerade solelen är gratis att använda och det som du själv inte använder kan du sälja till ditt elbolag – och på så sätt tjäna pengar! Med ett installerat batteri blir detta ännu mer effektivt. Solcellerna ökar även värdet på ditt hus och gör dig i princip oberoende av andra eloperatörer och de osäkra elpriserna. 

TRYGGT

Wettersol är ett väletablerat företag där några av Sveriges mest kunniga personer inom solceller jobbar. Det är inte sällan andra företag från andra länder hör av sig och ber Wettersolare vara med och utveckla deras produkter eller agera bollplank vid kluriga situationer. Vi har dessutom installerat solceller på ett hundratal villor i Jönköpingsområdet. Vi vet hur viktigt kvalité, service, och trygghet är, och vi gör därför allt för att ge våra kunder just det.


Spotpris + 10 öre /kwh

extra bra betalt för din överskottsel – nu kan du teckna ett exklusivt elhandelsavtal hos Jönköping Energi

Lär dig mer om solceller

Vill du lära dig mer om. ”the basics” bakom solel och solceller? Välkommen att besöka vår YouTube.

Solceller anpassade till din villa

Alla hem ser olika ut och har unika förutsättningar. Därför är det så viktigt att du som husägare väljer en installatör med erfarenhet av lösningar för solceller till villa i olika situationer för att maximera resultatet av din anläggning. Standardlösningar fungerar på många men långt ifrån alla tak. Därför kommer vi hem till dig och gör ett platsbesök när du vill installera och investera i en anläggning som har det där lilla extra. 

Att tänka på vid installation till villa

Att välja solceller till villan är en smart och långsiktig investering. Du bidrar positivt till miljön och minskar din elräkning. Välj en pålitlig aktör som säkerställer hållbar installation och långvarig solelproduktion i upp till 30-40 år. Takets skick och korrekt installation är avgörande. Säkerställ följsamhet till elregler, hållbart material och skydd mot skador. Fråga om väderbeständighet, konstruktion och långsiktiga aspekter för en väl genomförd installation.

Framtidssäkra din solcellsanläggning

Även om du inte valde solceller med batteri till villan från början bör du se till att möjligheten att koppla på ett batteri i framtiden finns. Tekniken utvecklas ständigt, och en flexibel installation ger dig chansen att enkelt anpassa och utöka produktionen.

Med ökande popularitet av solceller har antalet leverantörer också ökat kraftigt. Vi råder dig som kund att noggrant utvärdera dina alternativ innan du bokar en installation. Att hamna i händerna på en oseriös firma kan bli kostsamt och besvärligt.

Ska du bygga nytt hus?

Ska du eller funderar du på att bygga nytt hus? Då finns det mycket att tänka på gällande energioptimering. Vad ska man göra redan vid ritbordet, och hur får man ett energismart hem? Välkommen att ladda ned vår guide för nybyggnation för solceller och energioptimering. 

Produkter

Tidigare solcellskunder

En villa med solceller på taket
En villa med solceller på taket
Jättetrevliga killar och tjejer. De var väldigt hjälpsamma under hela processen och kan verkligen sin sak!
Benny & Lisbeth
Solceller i Tenhult, Jönköping
Solceller i Tenhult, Jönköping
Vi jämförde flera installatörer i Jönköping, men Wettersol var klart den jag fick mest förtroende för. De tänkte på saker som de andra företagen inte ens nämnde. Rekommenderar!
Niklas
Solceller på Villa i Jönköping
Solceller på Villa i Jönköping
Väldigt duktig och kunnig personal. Det var även tydligt att de inte bara ville sälja utan hjälpa oss hitta den bästa lösningen för vårt hem. Supernöjda!
Göran & Mariella
Solceller på Villatak Wettersol
Solceller på Villatak Wettersol
Jättenöjd! De levererar otrolig kvalité i det de gör. Var proffsigt gjort, verkligen ordning och reda. Och snabbt gick det med!
Johan
Solceller villa Jönköping
Solceller villa utsikt vättern habo
Solceller villa Jönköping
Solceller villa Jönköping
svarta solpaneler villa Wettersol betongpannor
Solceller villa Jönköping

Vanliga frågor

Vad kostar solceller till villa?

Priset på en solcellsanläggning skiftar beroende på vilka förutsättningar du har samt vilka komponenter som används i installationen. Det enklaste för att få en tydlig bild av kostnaden på solceller till villa är att be om en prisindikation av Wettersol. Vi använder då kartbilder på internet tillsammans med ett datorprogram där solinstrålningen vid ditt hem simuleras. På så sätt får du snabbt och smidigt en idé om pris på solceller till villa

Är solceller på villa lönsamt?

Den genomsnittliga återbetalningstiden för solceller och batteri till villa är mellan 10-15 år i Sverige. Om solcellerna och batteriet kombineras med Checkwatt halveras återbetalningstiden på grund av den goda ersättningen man får av att låna ut batteriet till CheckWatt. Eftersom effektgarantin på solpanelerna ofta är runt 25 år blir det en väldigt lönsam investering.

Höjer solceller värdet på huset?

Ja, det gör det faktiskt. Enligt en studie som gjordes på villor sålda mellan 2018 och 2022 kunde slutsatsen dras att solcellerna höjer värdet med genomsnitt 135 000 kronor. Det gör solceller till en lönsam investering även om man behöver sälja huset innan solcellerna har betalat av sig själv.

Passar mitt tak för solceller?

Det vill vi hoppas, vi brukar kunna lösa dem flesta takmaterialen. En optimal anläggning kan se helt olika ut beroende på ditt behov. Våra erfarna solcellsinstallatörer ser till att du får bästa möjliga solceller till just din villa. Med rätt anpassningar och kunskap kan varje hem få en trygg och hållbar solelsförsörjning. Det är inte alltid man måste maximera takets yta direkt, man kan börja smått och utöka senare.

Måste man ha optimerare vid skuggning?

För några år sen monterade man alltid optimerare vid risk för skuggning. Sen dess har mycket hänt på marknaden. Både växelriktare och solpanelerna har blivit bättre på att hantera skuggning genom smartare algoritmer och bättre utformade produkter. I och med att nästan samtliga solcellstillverkare övergick till half-cutpaneler förändrades sättet man projekterade en solcellsanläggning, nu behövdes inte längre optimerare i samma utsträckning.

Hur länge håller solceller?

Solceller håller mycket länge. Den garanti man får som kund brukar vara en effektgaranti på cirka 25 år. Det innebär att panelerna inte kommer sluta producera, de kommer däremot degraderas med åren och då producera mindre el. Detta gör alla solceller, mer eller mindre beroende på komponent och produktionskvalité.

Behöver man bygglov för solceller till villa?

Vanligtvis inte, men det kan vara olika beroende på vilken kommun din fastighet befinner sig i. Men i regel behövs inte bygglov för solceller på villa som ligger jämt med taket. Anläggningen ska helst inte frångå takets form. Därav monteras solceller oftast platt mot taket. Det ser även snyggast ut skulle vi på Wettersol säga.

Behöver en solcellsanläggning underhållas?

I regel kräver en solcellsanläggning mycket lite underhåll. Många undrar om det är viktigt att tvätta solcellerna under sommaren eller skotta under vintern. Vi på Wettersol skulle av erfarenhet säga att det kräver mer energi än vad det ger. Regnet brukar sköta det mesta sommartid, och på vintern är det så pass lite energi i solstrålarna att det knappt märks om det ligger snö på eller inte.

Solcellsanläggningens brytare mår bra av att motioneras och rekommenderas alltså att vrida av och på någon gång per år, annars riskerar dessa att ärja

Såhär stänger du av din växelriktare

Såhär sätter du igång din växelriktare

Kvinna överlämnar solcellsanläggning till kund wettersol

Dokumentation

Efter färdig installation ger vi dig en pärm med all information och dokumentation du behöver om din solcellsanläggning. Något alla företag bör göra, men tyvärr inte gör.

Bidrag för solceller 2023 – 20%

Den 1 januari 2021 införds en ny bidragsmodell i Sverige för solcellsanläggningar, energilager och elbilsladdare till enfamiljshus. Det heter Skattereduktion för Grön teknik och kan jämställas med andra rut- och rotavdrag. Det är företaget som levererar och installerar anläggningen som gör avdraget direkt på fakturan till kund. Det är alltså slut med krångliga ansökningshandlingar till Länsstyrelsen.​

Den 1 januari 2023 höjdes avdraget från 15% till 20% på kostnaderna för material och arbete som utförs vid montering av solcellsanläggning på villa.​ Eftersom vissa kostnader inte ingår enligt skatteverket (resa, projektering mm) blir det effektiva avdraget 19.4% på din solcellsinstallation.

Elbilsladdare

Avdraget på 50% gäller även för dig som installerar en elbilsladdare. Även här omfattas såväl material som installation. OBS! Det är endast i kombination med installation av ett företag som bidrag medges. För en elbilsladdare är det alltså inte möjligt att få bidrag om du väljer att köpa den själv. Detta gör att det blir billigare att låta oss installera en elbilsladdare än att själv köpa materialet.

Batteri

Vid installation av energilager /solelsbatterier, har du rätt till ett avdrag på 50% för batteri och arbetskostnad för installation. OBS! Det är endast i kombination med installation av ett företag som bidrag medges. Det är alltså inte möjligt att få bidrag om du väljer att köpa batteriet själv.

Vill du ha 0 kronor i elräkning?

Solceller producerar grön el helt gratis!

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Adress*
Vad är du intresserad av?*
Till vad?*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta oss med dina frågor om solceller, laddbox och batteri för villa!

Ser fram emot att höra ifrån dig.

Säljare Villa Wettersol

Kristofer Svensson

Säljare Villa

036-336 68 16

Daniel Säljare Wettersol

Daniel Mattsin

Säljare Villa

036-333 62 80

Få offert