Solpaneler installerat av Wettersol i Jönköping

Villa

Villa

Går du som privatperson i tankar att investera i en solcellsanläggning till din villa? Då har du kommit helt rätt. På Wettersol ser vi som vårt primära uppdrag att du som husägare får ut så mycket som möjligt av din investering i solenergi.

Istället för att börja räkna på hur många paneler du får plats med på ditt villatak bör du först fundera på hur elförbrukningen ser ut i ditt hushåll. Elförbrukningen över dygnet är den enskilt viktigaste aspekten för att nå optimal nytta av en solcellsanläggning.

De flesta hushåll förbrukar mest el under morgontimmarna och på kvällen. Det hänger ihop med matlagning, varmvatten och tvättmaskin och kanske elbilsladdning, kort sammanfattat att fler i hushållet är hemma.
Det är vid dessa perioder av hög elförbrukning som du vill ha som mest nytta av din egenproducerade el. På Wettersol är vi experter på optimering av solcellsanläggningar av alla storlekar. Vill du ha ett förslag för din fastighet, kontakta oss redan idag.

När vi designar solcellsanläggningar så har vi alltid ditt bästa i åtanke. Alla tekniker och installatörer på Wettersol är välutbildade, certifierade för solceller och har kunskap om den senaste tekniken. Vi kompromissar aldrig med kvalitet och kunskap.

På Wettersol jobbar vi enbart med väletablerade varumärken, både vad gäller solpaneler, växelriktare, batterier och elbilsladdare. Val av produkter har med prestanda, takets konstruktion och utseende att göra. Vi hjälper dig att göra rätt val.

En solcellsinstallation är för många fastighetsägare ett bra tillfälle att framtidssäkra elförsörjningen. Prata gärna lagring av solel i batterier och installation av elbilsladdare med oss. Det här är två tillval som blir allt mer populära bland villaägare.

Nytt bidrag från januari 2021 – Skattereduktion för Grön teknik.

Från och med 1 januari 2021 införs i Sverige en ny bidragsmodell för solcellsanläggningar, energilager och elbilsladdare till enfamiljshus. Det heter Skattereduktion för Grön teknik och kan jämställas med andra rut- och rotavdrag. Det är företaget som levererar och installerar anläggningen som gör avdraget direkt på fakturan till kund. Det är alltså slut med krångliga ansökningshandlingar till Länsstyrelsen.

Avdraget är 15% på kostnaderna för material och arbete som utförs vid montering av solcellsanläggning på villa.
Eftersom vissa kostnader inte ingår enligt skatteverket (resa, projektering mm) blir det effektiva avdraget 14.55%

Batteri
Vid installation av energilager /solelsbatterier, har du rätt till ett avdrag på 50% för batteri och arbetskostnad för installation. OBS! Det är endast i kombination med installation av ett företag som bidrag medges. Det är alltså inte möjligt att få bidrag om du väljer att köpa batteriet själv.


Elbilsladdare
Avdraget på 50% gäller även för dig som installerar en elbilsladdare. Även här omfattas såväl material som installation. OBS! Det är endast i kombination med installation av ett företag som bidrag medges. för laddaren Det är alltså inte möjligt att få bidrag om du väljer att köpa elbilsladdaren själv. Detta gör att det blir billigare att låta oss installera en elbilsladdare än att själv köpa materialet.

Kontakta mig med alla dina frågor om solceller, laddbox, och batteri för villa!

Ser framemot att höra ifrån dig.

Dler Zandi

Säljare

036-3300830

Vill du veta mer om framtidens elförsörjning och solenergi?