Sänk dina elkostnader med en smart värmepump från Thermia

Värmepumpar i Jönköping

Byt värmepump och spara pengar

Vägen mot 0 kr i elräkning

Vi på Wettersol vill hjälpa dig att förstå energibehovet som kommer i framtiden, så att du kan göra rätt val idag. Din gamla värmepump har kanske varit en trotjänare de senaste 15 åren, men framtidens energiutmaningar ser annorlunda ut. Därför vill vi på Wettersol i Jönköping hjälpa dig att välja en smart värmepump så att du kan sänka dina elkostnader långsiktigt.

Vi finns nära till hands under hela processen så att vi kan svara på dina frågor innan, under och efter installationen. Självklart erbjuder vi vår Wettersols-service även efter installationen för att hjälpa dig om det skulle uppstå några frågetecken. 

Sluta betala för varma duschar

Thermia Atlas ger varmvatten på köpet under vinterhalvåret. Detta är möjligt tack vare den unika HGW (hetgasväxlaren) som tar till vara på restvärmen från kompressorn när huset värms.

Funktionen ger extra stora besparingar eftersom det sker under vinterhalvåret då elpriset är högre i Jönköping med omnejd.

Värm huset när det är billigt

Styr elförbrukningen i ditt hem och spara el. Genom smarta funktioner som timspot-styrning värmer din pump huset när elen är som billigast.

Värmepumpen Thermia Atlas är direkt uppkopplad mot Nord Pools spotpris.

Kalle Edblom VVS Wettersol
Kalle Edblom på Wettersol jobbar med värmepump
Kalle Edblom på Wettersol förklarar värmepump

Kalle kan värmepumpar

Jobbat i branschen i över 20 år!

Vi är stolta över att ha Kalle som leder vårt VVS-team på Wettersol. Kalle har varit i VVS-branschen i över 20 år och är specialiserad inom optimering och injustering av värmesystem.

Atlas värmepumpar, de mest energisnåla på marknaden. Thermia Atlas kommer under sina ca 20 år i drift spara fler kilowattimmar, ge mer värme och varmvatten än någon annan pump på marknaden.

Välj en värmepump för framtiden

Till 2025 kommer samtliga hushåll i Sverige ingå i en storskalig övergång till timdebitering. I praktiken innebär detta att elpriset kommer att variera från timme till timme, och din faktura kommer att spegla den exakta mängd el du förbrukat under varje timme. Denna övergång ger dig möjligheten att göra betydande ekonomiska besparingar genom att undvika att använda el under de tidpunkter då priset är som högst. Det är här en smart värmepump kommer in i bilden och blir ett klokt val, då den hjälper dig att effektivisera din elförbrukning och minimera kostnaderna.

Skillnaden med en smart värmepump

2027 kommer effekttariffer införas, det innebär att ditt elpris definieras på hur jämn din elförbrukning är under dagen. Har du en dum värmepump som bara kan slå på eller av värmandet av varmvatten, kommer det komma tillfällen när värmepumpen går på maximal effekt samtidigt som du laddar elbilen, lagar mat och fönar håret. Det korta ögonblicket kommer avgöra priset för din månads elpris.

Skulle du istället ha en smart värmepump som kan justera värmandet av vatten steglöst kan du undvika de plötsliga effekttopparna. Därigenom kommer du kunna spara massor av pengar samtidigt som du slipper tumma på komforten.

Smart värmepump

  • Varmvatten på köpet under vintern
  • Varvtalsstyrd – sparar el och förlänger livslängden
  • Håller ner effekttoppar – lägre elkostnad
  • Använder el när elpriset är lågt med hjälp av Timspot-styrning
  • Låg driftkostnad

Dum värmepump

  • Dyr uppvärmning av vatten
  • Endast on/off – högre elkostnad och förkortad livslängd
  • Går ej på timspot – högre elkostnad
  • Högre driftkostnad

Därför valde vi Thermia som partner

Vi strävar efter att vara i framkant när det gäller energieffektivitet. Vårt partnerskap med Thermia är resultatet av vår noggranna analys och testning av produkter för att möta framtidens energibehov.

Med Thermia som partner kan vi erbjuda våra kunder de mest kostnadseffektiva och energibesparande lösningarna. Vi har framtidens energi i åtanke, och tillsammans med Thermia ser vi till att våra kunder i Jönköping med omnejd är väl rustade för de utmaningar som kommer.

Thermias värmepumpar är utvecklade och producerade i Sverige.

Vanliga frågor

Min värmepump låter konstigt, vad beror det på?

Värmepumpar består av rörliga delar som slits med tiden. Rör inuti pumpen kan även sättas igen efter många års produktion av varmvatten. Se därför till att hålla koll på din maskin, oavsett om du har en jordvärmepump, bergvärmepump eller luftvärmepump.

Detta är några saker som skulle kunna vara grunden till att pumpen låter konstigt. Är pumpen 15 år eller äldre är det dags att börja fundera på att byta värmepump.

Jag behöver byta värmepump, vad händer nu?

Oavsett vad som är skälet till bytet tror vi på Wettersol att det är bra att fundera på hur dina behov ser ut i framtiden. Hur ser elpriset ut i framtiden? Vilka funktioner behöver en modern värmepump ha? Bergvärmepump, jordvärmepump eller luftvärmepump? Det kan vara svårt att veta vad alla typer innebär och vad du behöver.

Allt detta vill vi på Wettersol hjälpa dig med, så att du kan börja vägen mot 0 kronor i elräkning.

Vad händer om man har en ny bergvärmepump men ett gammalt borrhål?

I vissa fall kan ett borrhål hålla i 100 år. Så det går i de flesta fall bra att bara byta bergvärmepumpen. Är hålet för grunt kan man antingen borra ett nytt hål, eller installera solhybrider för att kompensera ett för grunt borrhål. Läs mer om solhybrider här

Känner du dig osäker på om ditt borrhål räcker till kan vi på Wettersol hjälpa dig med lösningar för återladdning av borrhål, vi kikar på ditt borrhål vid platsbesöket för bergvärmepumpar.

Hur ofta ska man byta värmepump?

Livslängden på en värmepump är cirka 15 – 20 år. Det kan dock vara svårt att avgöra när pumpen ger med sig exakt. En symptom på att värmepumpen börjar ge upp är förhöjd elförbrukning. Har du en oväntad förhöjning av elförbrukning skulle det kunna bero på att pumpen börjar ge med sig. 

Kontakta oss på Wettersol om du känner att det börjar bli dags att byta värmepump.

Kontakta oss idag

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Säljare Villa Wettersol

Kristofer Svensson

Säljare Villa

036-336 68 16

Daniel Säljare Wettersol

Daniel Mattsin

Säljare Villa

036-333 62 80

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Adress*
Vad är du intresserad av?*
Till vad?*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Få offert