Sänk dina elkostnader med en smart värmepump

Värmepumpar i Jönköping

Wettersol hjälper dig hela vägen till lägre elräkning

Med Wettersol som partner får du rådgivning och hjälp hela vägen. Från att fastställa bästa möjliga värmepump för ditt hem, till planering och installation av din värmepump. Vi brinner för smarta och energieffektiva lösningar och vill hjälpa våra kunder i Jönköping mot noll kronor i elräkning.

Genom att installera värmepump i ditt hem kommer du en bra bit på vägen mot en smart och kostnadseffektiv energiförsörjning. Låt oss berätta hur vi kan hjälpa dig!

1. Platsbesök

Vi tittar på dina förutsättningar på plats för att ge dig en säker prisidé.

2. Installation

Installationen av en utbytt värmepump tar cirka 2 dagar. 

3. Överlämning

Tillsammans går vi igenom din nya värmepump.

4. Optimering

Din värmepump optimeras för att spara så mycket el som möjligt.

5. Support

Vi finns alltid nära till hands och hjälper dig om du har några frågor.

Vi installerar värmepumpen för ditt behov

En luft-vatten värmepump består av en utedel som utvinner energi ur utomhusluften, samt en inomhusdel där värme och varmvatten produceras

Dessa värmepumpar utvinner energin som lagras naturligt i marken. Detta leder till en låg driftskostnad och minsta möjliga avtryck på miljön.

Genom att återanvända luften som är påväg ut från hushållet kan frånlufts-värmepumpen ge dig en kostnadseffektiv uppvärmning att hushållet

Kalle Edblom VVS Wettersol
Kalle Edblom på Wettersol jobbar med värmepump
Kalle Edblom på Wettersol förklarar värmepump

Kalle kan värmepumpar

Jobbat i branschen i över 20 år!

Vi är stolta över att ha Kalle som leder vårt VVS-team på Wettersol. Kalle har varit i VVS-branschen i över 20 år och är specialiserad inom optimering och injustering av värmesystem.

Byt värmepump och spara pengar

Vägen mot 0 kr i elräkning

Vi på Wettersol vill hjälpa dig att förstå energibehovet som kommer i framtiden, så att du kan göra rätt val idag. Din gamla värmepump har kanske varit en trotjänare de senaste 15 åren, men framtidens energiutmaningar ser annorlunda ut. Därför vill vi på Wettersol i Jönköping hjälpa dig att välja en smart värmepump så att du kan sänka dina elkostnader långsiktigt.

Vi finns nära till hands under hela processen så att vi kan svara på dina frågor innan, under och efter installationen. Självklart erbjuder vi vår Wettersols-service även efter installationen för att hjälpa dig om det skulle uppstå några frågetecken. 

Välj en värmepump för framtiden

Till 2025 kommer samtliga hushåll i Sverige ingå i en storskalig övergång till timdebitering. I praktiken innebär detta att elpriset kommer att variera från timme till timme, och din faktura kommer att spegla den exakta mängd el du förbrukat under varje timme. Denna övergång ger dig möjligheten att göra betydande ekonomiska besparingar genom att undvika att använda el under de tidpunkter då priset är som högst. Det är här en smart värmepump kommer in i bilden och blir ett klokt val, då den hjälper dig att effektivisera din elförbrukning och minimera kostnaderna.

Skillnaden med en smart värmepump

2027 kommer effekttariffer införas, det innebär att ditt elpris definieras på hur jämn din elförbrukning är under dagen. Har du en traditionell värmepump som bara kan slå på eller av värmandet av varmvatten, kommer det komma tillfällen när värmepumpen går på maximal effekt samtidigt som du laddar elbilen, lagar mat och fönar håret. Det korta ögonblicket kommer avgöra priset för din månads elpris.

Skulle du istället ha en smart värmepump som kan justera värmandet av vatten steglöst kan du undvika de plötsliga effekttopparna. Därigenom kommer du kunna spara massor av pengar samtidigt som du slipper tumma på komforten.

Smart värmepump

  • Förberedd för att tjäna pengar genom att stötta elnätet med stödtjänster för värmepumpar
  • Varvtalsstyrd – sparar el och förlänger livslängden
  • Håller ner effekttoppar – lägre elkostnad
  • Använder el när elpriset är lågt med hjälp av Timspot-styrning
  • Låg driftkostnad

Traditionell värmepump

  • Dyr uppvärmning av vatten
  • Endast on/off – högre elkostnad och förkortad livslängd
  • Går ej på timspot – högre elkostnad
  • Högre driftkostnad

Återställ temperaturen i ditt borrhål

För bostadsrättsföreningen Tokio i Jönköping räckte det inte bara byta värmepump. På grund av iskalla borrhål skulle en ny värmepump inte sänkt elräkningarna tillräckligt mycket. Den lämpligaste lösningen blev att återladda borrhålet med värme från solhybrider, en solcell som producerar el med vattenrör på undersidan. Solhybriderna tillsammans med en modern fastighetsvärmepump från Thermia skapar den perfekta lösningen för ett förbrukat borrhål.

Wettersol installerar solhybrider på bostadsrättsförening för att värma kalla borrhål

Vanliga frågor

Min värmepump låter konstigt, vad beror det på?

Värmepumpar består av rörliga delar som slits med tiden. Rör inuti pumpen kan även sättas igen efter många års produktion av varmvatten. Se därför till att hålla koll på din maskin, oavsett om du har en jordvärmepump, bergvärmepump eller luftvärmepump.

Detta är några saker som skulle kunna vara grunden till att pumpen låter konstigt. Är pumpen 15 år eller äldre är det dags att börja fundera på att byta värmepump.

Jag behöver byta värmepump, vad händer nu?

Oavsett vad som är skälet till bytet tror vi på Wettersol att det är bra att fundera på hur dina behov ser ut i framtiden. Hur ser elpriset ut i framtiden? Vilka funktioner behöver en modern värmepump ha? Bergvärmepump, jordvärmepump eller luftvärmepump? Det kan vara svårt att veta vad alla typer innebär och vad du behöver.

Allt detta vill vi på Wettersol hjälpa dig med, så att du kan börja vägen mot 0 kronor i elräkning.

Vad händer om man har en ny bergvärmepump men ett gammalt borrhål?

I vissa fall kan ett borrhål hålla i 100 år. Så det går i de flesta fall bra att bara byta bergvärmepumpen. Är hålet för grunt kan man antingen borra ett nytt hål, eller installera solhybrider för att kompensera ett för grunt borrhål. Läs mer om solhybrider här

Känner du dig osäker på om ditt borrhål räcker till kan vi på Wettersol hjälpa dig med lösningar för återladdning av borrhål, vi kikar på ditt borrhål vid platsbesöket för bergvärmepumpar.

Hur ofta ska man byta värmepump?

Livslängden på en värmepump är cirka 15 – 20 år. Det kan dock vara svårt att avgöra när pumpen ger med sig exakt. En symptom på att värmepumpen börjar ge upp är förhöjd elförbrukning. Har du en oväntad förhöjning av elförbrukning skulle det kunna bero på att pumpen börjar ge med sig. 

Kontakta oss på Wettersol om du känner att det börjar bli dags att byta värmepump.

Kalle Edblom på Wettersol jobbar med värmepump

Vill du ha 0 kronor i elräkning?

Spara el med en smart värmepump från Thermia

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Adress*
Vad är du intresserad av?*
Till vad?*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig!

Daniel Säljare Wettersol

Daniel Mattsin

Säljare Villa

036-333 62 80

Säljare Villa Wettersol

Kristofer Svensson

Säljare Villa

036-336 68 16

Få offert