Nyhet!

WETTERSOL
STARTPAKET

Komplett solcellssystem för endast 99 000 kr

Vi vill att fler ska kunna välja solceller och få ett liv fyllt utav bra energi! Ett liv där man har koll på sina elkostnader, blir mindre beroende av andra elaktörer och samtidigt får göra något positivt för miljön och plånboken. Därför presenterar vi nu vårt startpaket!

Vad ingår i startpaketet?

 • 12st premiumpaneler, 405Wp (helsvarta)
 • Installerad effekt: 4,9 kWp
 • Strängväxelriktare Sungrow 10kW, SG10RT
 • Dimensionerad för framtida utbyggnad
 • Lokal service och support innan, under & efter installation av Wettersols egna servicetekniker
 • Långa garantier
 • Vi hjälper dig med föranmälan och efteranmälan till din nätägare
 • All dokumentation i en pärm
 • Vi gör en premiuminstallation där vi utgår ifrån dina förutsättningar för att göra bästa möjliga installation. Snygg kabeldragning och genomtänkta beslut i alla led.

Pris: 99 000 kr*

*Har du ett hus som är över 1 våning tillkommer en extrakostnad för ställning för att uppfylla kraven från arbetsmiljöverket. Har du ett papptak eller andra särskilda önskemål kan priset också komma att justeras. Dessa uppgifter ger säljaren till dig.

Hur ser processen ut?

 1. Du kontaktar oss och informerar att du är intresserad av startpaketet.
 2. Våra säljare kontaktar dig och påbörjar dialog. Vi vill förstå dina förutsättningar och önskningar för att kunna erbjuda bästa möjliga service.
 3. Du & säljaren bokar in ett platsbesök där vi kommer hem till dig och undersöker ditt tak och elsystem.
 4. Vi skickar en skarp offert (där eventuella önskningar tillkommer). Då får du även se hur solpanelerna kommer att se ut på ditt tak.
 5. Efter signering av offert gör vi en föranmälan hos din nätägare och planerar in din installation. Du får ett preliminärt datum.
 6. Vi kontaktar dig några veckor innan installationen för att stämma av dag för montering. Vi ringer även någon dag innan för att bekräfta tiden.
 7. Därefter kommer elektrikern och installerar din växelriktare. Vi anmäler byte av elmätare hos din elnätsägare. När elmätaren är bytt och anläggningen är godkänd av nätägaren kan du slå på din solcellsanläggning och börja producera solel.
 8. GRATTIS – Du lever nu ett liv med bra energi!

Vad innebär en premiuminstallation?

 • Alla våra installationer görs med högsta prestanda och vi ser till att dina solpaneler kommer att sitta säkert på taket i minst 30 år trots påfrestningar av vind och snö.
 • Vi utgår alltid ifrån dina förutsättningar och anpassar installationen för dig så att den blir så genomtänkt som möjligt i alla led med snygg kabeldragning.
 • Arbetet görs av våra egna otroligt duktiga elektriker och montörer med lång erfarenhet av solcellsinstallationer. Vi har hög yrkesstolthet och ser till att lämna ifrån oss ett snyggt utfört arbete.

Sungrow växelriktare 10kW, SG10RT

Solcellsanläggningens viktigaste komponent är växelriktaren. Den omvandlar solel till hushållsel och styr själva systemet med olika smarta funktioner. Wettersols förstahandsval bland sträng- och hybridväxelriktare är Sungrow. Sungrow är en av världens största utvecklare och enligt oss främst vad gäller innovation och hållbarhet.

I vårt startpaket ingår strängväxelriktaren SG10RT. I korthet kan man säga att en strängväxelriktare kopplar ihop en sträng av solpaneler och optimerar elproduktionen utifrån ström och spänning för hela strängen. Denna teknik är synnerligen beprövad och har mycket lång livslängd och är kostnadseffektiv. Idag är denna teknik dominerande med de framsteg som solcellerna gjort för bättre skugghantering (half-cut tekniken). Med detta är strängväxelriktarens nackdel med minskad effekt vid skuggor i princip borta. Viktigt att notera är dock att en strängväxelriktare inte är förberedd för ett batteri. Vill man installera ett batteri i framtiden behöver man alltså en hybridväxelriktare. Detta går att byta ut i efterhand, men är smartast att köpa direkt om man vet att man vill komplettera med batteri framåt.

Kontakta oss

Fyll i formuläret

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Adress*
Vad är du intresserad av?*
Till vad?*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Säljare Villa Wettersol

Kristofer Svensson

Säljare Villa

036-336 68 16

Daniel Säljare Wettersol

Daniel Mattsin

Säljare Villa

036-333 62 80

Få offert