2022 – Rekordår för Wettersol!

Årsresumé Wettersol 2022

Ännu ett år har gått och vilket år det har varit! Corona, Ukrainakriget, komponentbrister i kubik och sedan ett exploderande elpris. Det har sannerligen inte saknats utmaningar under året. Ändå har året nu gått och vi kan stolt känna att vi återigen lyckats rätt så bra trots dessa utmaningar. Wettersol har anställt många nya stjärnor med fler på ingång 2023. Vi har installerat över 10’000 solpaneler i Jönköping och fått hjälpa hundratals nya kunder i deras energiomställning – det som vi brinner för mest. Med det sagt kommer det många spännande nyheter från oss 2023 för både villa och företag… hoppas du vill hänga med på vår resa!  

Energifrågan är överst på allas dagordning ?

Rysslands anfall på Ukraina är absolut årets mest allvarliga och största händelse. Med den kom energifrågan i fokus på ett sätt som ingen av oss någonsin hade trott. Konsekvenserna kommer vi få leva med under många år. För oss i solcellsbranschen betydde det att antalet förfrågningar under sensommaren och hösten 1000-faldigades, när många som funderat på solceller under en längre tid tog tag i saken. Tyvärr finns det inte mycket som talar för att vi någonsin får tillbaka forna tiders elpriser, vilket ger stora utmaningar. Men samtidigt har det aldrig varit så lönsamt att minska sin elförbrukning och satsa på att producera egen el som nu. 

Leveransproblem för hela branschen ?

Att branschen ungefär samtidigt var torrlagd på produkter att installera gjorde inte saken bättre. Många installatörer har än idag en lång back-log på material man fortfarande väntar på. För oss som valt att arbeta med tillverkare med egen verksamhet, produktion och generalagenturer i Europa så var det endast under några få veckor som det var lite svettigt. Att ha tillgång till varor är ett nog så viktigt mått på kvalitet! För de allra flesta av våra kunder har vi kunnat leverera helt enligt plan trots utmaningarna vilket vi är otroligt glada för – då det viktigaste för oss är att göra kunden nöjd och hålla det vi lovar.  

Wettersol 2022/2023

Tillväxt ? Hej Bankeryd ??

Wettersol har under året växt med ett 20-tal medarbetare, vilket också fått som påföljd att vi utökat vår lokalyta med + 4000 kvm. Vi har alltså vuxit ur våra lokaler i Habo och investerat i en ny fastighet i Bankeryd på Tallvägen. Där hittar ni hela verksamheten från 1 januari 2023. Fastigheten ger oss mycket goda förutsättningar att fortsätta växa framåt i full fart. Redan i januari börjar 5 ytterligare solcellsstjärnor hos oss vilket vi är så glada för! Vi känner på oss att 2023 kommer bli ett mycket bra år, troligtvis det bästa året hittills…

Wettersol har utökat sin företagsavdelning ?

Under året har vi utökat vår företagsavdelning med sex nya kollegor och gjort flera stora och roliga solcellsprojekt för företag. Möjligheterna för 2023 är kittlande och vi har många spännande projekt på ingång. Glada att vi haft möjligheten att utöka vår företagsavdelning för att kunna hjälpa ännu fler lantbruk, industrier och företag ställa om till grön energi med solceller 2023.

Fokus på service ?

Under året som gått har vi utvecklat vår serviceavdelning och anställt servicetekniker som enbart fokuserar på att hjälpa våra kunder med deras frågor och problem. Vi vet att oavsett hur skicklig installatör eller smart produkt kan problem med teknik tyvärr uppstå. Då är det väsentligt med en solcellsinstallatör man kan lita på och som är tekniskt kompetent så att man får den hjälp man behöver, direkt. Därför är vi väldigt glada över att kunna erbjuda alla våra kunder denna snabba service.

Största vinsten 2022 ☀️

Vi har fått hjälpa hundratals nya villakunder i Jönköping 2022 som under 2023 kan känna sig mindre oroliga över elpriset pga att de nu producerar egen el på taket. Produkterna som varit självklara för oss är Sungrow växelriktare, Sungrow batteri och Zappi elbilsladdare. Dessa produkter kommer vi stolt fortsätta arbeta med 2023.

Stora nyheter väntar 2023 ? 

Wettersols ambition är att vara tekniskt ledande på de produktområden vi arbetar med. Under 2023 kommer vi att utveckla vårt erbjudande till villaägare och företag ytterligare. Exakt vad är än så länge en hemlighet, men en ledtråd finns i vår vision att hjälpa våra kunder hela vägen att producera, lagra, styra och spara på energi. Aldrig har detta varit så relevant för så många som nu! 

Välkommen du med att ta nästa steg för ett energirikare liv med oss! 

Hälsningar,

Magnus Juvén porträtt med signatur

VD Wettersol AB

Wettersol stadssiluette Copyright