Solceller på Persgården

Har du inte besökt Persgården än så är det dags. Persgården ligger på vackra Visingsö utanför Gränna och är en riktig oas. Här hittar du allt från vacker natur, god mat, ett konstgalleri, bin och givetvis solceller!

Varför köpte ni solceller?

Första anledningen är att vi alla måste hjälpas åt för att bidra till en mer hållbar värld. Vi måste sluta med fossila bränslen. Sen är det självklart en otrolig fördel att kunna producera sin egen el. Vår målsättning är att vi ska producera lika mycket el som vi gör av med. Och helst såklart överproducera så att vi kan sälja överksottet. Om nu under sommaren har vi producerat mycket mer el än vi gjort av med, trotts att vi både bor här och bedriver verksamhet. Så kul!

Varför elbilsladdare från Zappi?

Vi har haft elbil i tre år och det är såklart extra kul att kunna tanka bilen med solenergi. Nu kan vi även erbjuda våra kunder att tanka solel vilket känns jättebra.

Teknisk information

På Persgården är 140 solpaneler från Denim installerade på ett tak med sinusplåt. Växelriktaren är från Sungrow och sitter på fasaden, och den beräknade årsproduktionen är 50 149 kWh. De har även en Zappi elbilsladdare installerad som de kan tanka solel ifrån. Under sommaren 2022 har de sålt en stor del av den egenproducerade solelen då anläggningen producerat mycket mer än de själva förbrukat. Förutom att minska elkostnaderna har solcellerna gjort så att deras galleri i huset blivit svalare, vilket var ett positivt utfall de inte räknat med. Nu behövs mindre AC på sommaren när de har utställningar i galleriet. Om du är nyfiken på att se mer av vackra Visingsö, köpa supergod honung, egenproducerad müsli, eller prata solceller – Åk till Persgården! Du kommer inte ångra dig. Tack Persgården för förtroendet att installera solceller och elbilsladdare hos er!

Wettersol installerar elbilsladdare på Persgården
Wettersol installerar solceller på Persgården
Wettersol installerar solceller på Persgården
Wettersol installerar solceller på Persgården
Wettersol installerar solceller på Persgården