Wettersols Årsresumé

2021

Vilket år vi lägger bakom oss! Vad kommer vi minnas? Pandemi, komponentbrist, skenande elpriser, fraktproblem och politisk turbulens. Listan på utmaningar kan göras lång. Men det var även året när solpaneler blev det nya svarta, där elbilen fick ett stort genomslag i Sverige, och året då det började bubbla kring energilagring och batterier.

1. Svåra utmaningar möter innovativa möjligheter

Vi på Wettersol verkar i skärningspunkten där klimatförändring möter energiförsörjning, två av vår tids stora samhällsutmaningar. Det är en spännande position där svåra utmaningar möter innovativa möjligheter. Vi måste tro på att det är möjligt att göra skillnad och hitta lösningar, alternativet vore ju att ge upp och det vill vi inte. Tillsammans lyckas vi.

2. Många fantastiska kunder och roliga projekt

Under 2021 har vi hjälpt ett hundratals villaägare i Vätterbygden att välja ett liv med solenergi via Wettersol. Därtill kommer installationer på industritak, flerbostadshus och lantbruk. Omständigheterna har varierat från det lilla villataket till takytor på flera hektar. Ett par av kollegorna kunde följa årstidernas växlingar från bitande kyla till vackert vårväder från ett och samma tak på ett stort köpcentrum. Andra kollegor hade under samma period en varierande vardag med att hitta lösningar på flera nya tak i veckan. Den sammanlagda installerade effekten har under året blivit åtskilliga megawatt och vi är stolta över vårt bidrag till en mera hållbar värld.

3. Vi har välkomnat över 20 nya stjärnor

När 2021 började var vi ett drygt tiotal kollegor på Wettersol, idag när vi avslutar året är vi strax över 30. Vilket härligt gäng vi har blivit! Så många olika kompetenser och erfarenheter. Vi har under ännu ett år undvikit olyckor med hot mot liv och hälsa, vilket inte är en fråga om tur utan följden av ett aktivt säkerhetsarbete. Frågan är viktig för oss.

Solceller i Jönköping

5. Med blicken inställd på 2022

Blickar vi framåt väntar ett mycket spännande 2022! Vi har en massa härliga människor som har beslutat sig för att investera i lokal grön solenergi och som precis som vi tror på att integrera solceller, batteri och elbilsladdare. Det väntar även en del projekt, några stora och några små men alla spännande och alla ett steg mot en mera hållbar värld. Välkommen med på resan!

// Christian Friis, VD Wettersol AB

Solceller utan ställning