Markställ i Romsås

Romsås, en liten by utanför Hökerum i Ulricehamns kommun bor Joacim Bergstrand med sin familj. De har länge funderat på solceller men eftersom deras ladugård- och hustak var i dåligt skick blev solceller på markställ det perfekta alternativet. Tack vare solcellerna på markställ kan de producera sin egen el, lagra överskottselen i deras batteri och ladda elbilen med en elbilsladdare från Zappi.

Om anläggningen

30 st solpaneler, installerad effekt: 11,3 kW
Växelriktare: Sungrow SH10.0RT
Förväntad produktion: 10 988 kWh

Vad fick dig att börja fundera på solceller?

Vi har faktiskt funderat på solceller i många år, men det var först efter att vår svåger och svägerska installerade solceller för ungefär tre år sedan och var väldigt nöjda med resultatet som vårt intresse för solceller verkligen tog fart. Efter den positiva erfarenheten bestämde vi oss för att börja undersöka möjligheterna närmre.

Varför valde ni att sätta solceller på markställ?

För oss var markställ det enda alternativet eftersom både ladugård- och hustaket var i dåligt skick och vi ville undvika att byta dem. Markställ blev därför det bästa alternativet för oss.

Krävdes något förarbete innan solcellerna kunde monteras?

Vi behövde bara förbereda ett område bakom ladugården genom att lägga grus och se till att det var jämnt. Efter det behövde vi gräva ner en kabel för anslutningen. I det stora hela en enkel process.

Varför valde ni Wettersol?

Vi valde Wettersol främst på grund av deras kunskap och kompetens, samt säljaren Marcus tålamod. Eftersom solcellsinstallationen var en betydande investering för oss, ville vi vara helt säkra på att det skulle bli gjort på rätt sätt. Marcus kunde svara på alla våra frågor som uppkom under några månaders tid innan vi tog beslutet att gå vidare. Vi är väldigt nöjda med vårt val av Wettersol och de har gett oss fantastiskt stöd genom hela processen.

Hur har upplevelsen vart med Wettersol?

Vår upplevelse med Wettersol har varit otroligt positiv från första kontakt med Marcus till idag. De har varit mycket tillmötesgående och professionella i all kommunikation. Marcus och hans team har haft den kompetens som krävts för att förklara allt på ett sätt som vi har förstått. Vi har alltid fått snabba svar på både e-post och telefon. Det har varit enkelt, professionellt och mycket trevligt samarbete.

Hur är upplevelsen av solcellsanläggningen?

Vi är väldigt nöjda med vår solcellsanläggning, den producerar mer solenergi än förväntat! Under april, maj och halva juni producerade våra solceller ungefär 5000 kWh. Efter att ha använt elen vi behöver inklusive laddat elbilen har vi ändå kunnat sälja 3500 kWh. Vi har faktiskt inte behövt köpa någon extra el under den perioden, vilket har varit både ekonomiskt och miljömässigt fördelaktigt.

Varför valde ni att installera ett batteri?

Trots att många sa att det inte var värt att installera ett batteri eftersom det tar tid att tjäna in kostnaden, så kände vi att om vi ändå producerar överskottsel med våra solceller, varför inte lagra den och använda den på kvällen och natten i stället för att köpa extra el. Det har visat sig vara ett klokt beslut, eftersom vi inte har behövt köpa någon extra el sedan dess.

Varför valde ni att installera en elbilsladdare?

Att välja rätt elbildsladdare var en utmaning, men när vi pratade med säljaren Marcus på Wettersol förklarade han fördelarna med Zappi. Den är otroligt smart och har blivit navet i hela vår anläggning. Vi kan själva styra hur mycket av den producerade solenergin vi vill använda till att ladda vår elbil. Det har verkligen visat sig vara en klok investering.

Har ni stött på några problem?

Wettersol fick möjlighet att visa exempel på sin goda service, då vår elbilsladdare var tvungen att bytas ut pågrund av felkoder. De skickade direkt en elektriker som åtgärdade problemet genom att byta ut enheten. Jag värdesätter verkligen det bemötande jag fick som kund, det känns tryggt att veta att de är redo att hjälpa till om det uppstår problem. Det är något jag upplever som väldigt positivt – att alla på Wettersol är villiga att hjälpa till med vad som än behövs.

Har du några tips till andra som ska installera solceller?

Mitt enda tips är: Skaffa solceller! Och enligt min erfarenhet, välj Wettersol. Jag kan verkligen rekommendera dem. De har en fantastisk företagskultur, och alla jag har haft kontakt med har varit väldigt trevliga.

Vi berättar gärna mer om vårt arbete med solceller på Wettersol.

solceller på markställ av Wettersol
solceller på markställ av Wettersol
solceller på markställ av Wettersol
Solceller på markställ
Solceller på markställ

Funderar du på solceller till din villa, ladugård eller företag? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Marcus Åhlander Säljare lantbruk industri Wettersol

Marcus Åhlander

Säljare Företag/Lantbruk

036-336 68 20

Daniel Säljare Wettersol

Daniel Mattsin

Säljare Villa

036-333 62 80

Säljare Villa Wettersol

Kristofer Svensson

Säljare Villa

036-336 68 16