Solceller på ICA Nära Timmersdala

Peter driver tillsammans med sin familj ICA Nära i Timmersdala, Skövde. 244st Phono solpaneler med en installerad effekt på 92,7kW pryder taket, vilket har haft en stor effekt på deras företags elkostnader. De har insett att solceller är otroligt fördelaktigt då deras elförbrukning är som högst under sommarhalvåret. ”Det är en optimal verksamhet. Butiken drar som mest el under vår- och sommarmånaderna, och då producerar solcellerna som bäst. Alla ICA-butiker borde ha solceller.” Läs mer om Peters upplevelse nedan.

Om anläggningen

Solpaneler 244st Phono 380W (1762*1039*30)

Växelriktare 2st Sungrow CX40

Montagessystem Platt tak – Esdec flatfix Wave ballast
Tegeltak – Esdec clickfit evo

Vi har haft förmånen att installera solceller på ICA Timmersdala utanför Skövde som drivs av ICA Nära handlaren Peter Lindholm. Han började fundera på att göra en storsatsning och bygga om och energieffektivisera sin butik. Tillslut blev det självklara valet att producera egen el, och därför valde han att installera solceller.

När du skulle välja solcellsinstallatör, vilka frågor ställde du dig själv?  
Det viktigaste för mig var att jag ville ha hög kvalitet på min solcellsanläggning. Jag ville naturligtvis känna ett förtroende för solcellsinstallatören och att de skulle utföra jobbet på det sätt jag förväntade mig. Priset spelade också en roll. Efter att ha vägt dessa faktorer kände jag mig väldigt trygg med att välja Wettersol.

ICA timmersdala repotage- bild på Peter

Hur mycket har elkostnaderna minskat med solceller?

Min vision har från första början varit att få ner mängden köpt el som vi konsumerar här i butiken så mycket som möjligt. Solcellerna har tillsammans med en modern och energieffektiv kylanläggning gjort att jag har kunnat minska min elräkning betydligt. När solen skiner, då vet jag att jag får en mycket lägre elräkning och det tycker jag känns riktigt bra! Det är även många kunder som uppskattar att vi tar ansvar för klimatet och miljön. 

Tidigare köpte vi ungefär 350 000 kWh per år, men nu köper vi endast 150 000 kWh. Solcellerna står för 85 000 kWh av den totala produktionen.

Solceller på tak bild tagen ovanifrån

Hur var upplevelsen av solcellsinstallationen? 

Det var aldrig några problem, montörerna jobbade helt självständigt! Vi träffades i fikarummet och diskuterade lite om hur det gick. Wettersols egna elektriker kom också och installerade växelriktarna. Det enda jag såg till att fixa själv, med min egna elektriker, var att dra fram den grova kabeln till växelriktaren som ansluts mot min elcentral. 

Vilka tips skulle du ge till någon som funderar på solceller? 

Fundera på vilken kapacitet du vill ha och vilken storlek på solcellsanläggningen du har möjlighet att installera. Sen tycker jag det är nyttigt att ta in flera solcellsofferter, för det kan skilja ganska mycket på olika aktörer på marknaden. För mig var det viktigast att välja en installatör som var nära geografiskt och som jag kände starkt förtroende för.

Men jag ångrar att jag inte gjorde det tidigare. Allting föll på plats när jag bestämde mig för att göra denna energisatsning. Pratar jag med kollegor och personer utan solceller säger jag: ”Satsa på solceller! Det är en bra investering med en fantastisk avkastning.”

Varför ska man handla på ICA Nära Timmersdala

Vi har bestämt oss för att vara en klimatsmart och bra butik in i framtiden, så vi satsar tio år framåt och jag ser inga hinder till att utvecklingen kommer vara positiv. Därför investerar vi i framtidens teknik, och det är solceller! 

Tack för förtroendet Peter!

Är ditt företag redo att ta nästa steg och göra samma resa som Peter på ICA Nära i Timmersdala? Varmt välkommen att kontakta oss på Wettersol om du är intresserad av solceller till ditt företag eller hem. Vi ser fram emot att höra från dig!

ICA timmersdala repotage- bild på Peter
närbild på solceller - ica timmersdala
ICA timmersdala repotage- bild på Peter Eveline
ICA timmersdala repotage- Sungrow
ICA timmersdala repotage- närbild på montaget

Vill du ha solceller till ditt företag? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Marcus Åhlander Säljare lantbruk industri Wettersol

Marcus Åhlander

Säljare Företag/Lantbruk

036-336 68 20