Solceller på Kaminexperten

Lars Holmer, ägaren av Kaminexperten, har valt att investera i solceller från Wettersol. Lars har nu möjlighet att producera imponerande 80 000 – 90 000 kWh solenergi från taket. Läs vidare för att upptäcka hur han har tagit steget mot ett grönt och lönsamt val för både sitt företag och miljön.

Om anläggningen

252 st solpaneler, installerad effekt: 103,3 kWp
Växelriktare: Sungrow
Förväntad produktion: 82 593 kWh

Berätta lite om Kaminexperten och vad ni gör?

Kaminexperten är en heltäckande leverantör av braskaminer och tillbehör med alltifrån rökrör till skorstenar. Vi agerar som grossister på marknaden och säljer våra produkter till olika butiker runt om i Sverige, som byggvaruhus, nätbutiker men även mindre butiker. Vi är specialiserade på helhetslösningar enligt kundens behov, från ritning till komplett installation. Eftersom vi arbetar med olika europeiska varumärken, kan vi erbjuda enklare till mer avancerade produkter.

Varför valde ni att installera solceller?

Vi funderade länge på att investera i solceller och när vi började räkna på det såg vi det som en bra investering med god avkastning. Vi tog in flera offerter som vi jämförde för att hitta den bästa möjliga lösningen för Kaminexperten. Wettersol som vi sen valde gav oss en snabb och bra återkoppling och ett bra erbjudande. Så nu har vi köpt tre anläggningar, till Kaminexperten, hemma hos mig och till min bror.

Skulle du rekommendera andra företag att investera i solceller?

Ja, absolut! Får man rätt stöd av sin solcellsinstallatör och förstår potentialen i solceller är det en mycket bra investering. Tidigare år har vi köpt 210 000 kWh, men efter vi installerat solceller förväntas vi endast köpa 120 000 kWh, då solcellerna står för 80 000 – 90 000 kWh per år.

Har du några tips till andra som vill köpa solceller?

  • Ett tips är att noggrant kolla taket där solcellerna ska placeras, så att det inte behöver läggas om inom kort tid.

Vilka långsiktiga mål har ni med solcellerna?

Vårt mål med solcellerna är att kombinera ekonomisk vinning med miljöansvar. Genom att investera i solenergi strävar vi efter en lönsam avkastning samtidigt som vi minskar vår påverkan på miljön.

Avslutningsvis, hur ser du på framtiden för Kaminexperten?

Vi ser fram emot en positiv framtid för Kaminexperten. Genom att fortsätta erbjuda kvalitetsprodukter och helhetslösningar till våra återförsäljare och deras kunder, hoppas vi på fortsatt tillväxt och framgång på marknaden.

Tack Lars och Kaminexperten för förtroendet att installera solceller hos er!

Vill du ha solceller till ditt företag? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Marcus Åhlander Säljare lantbruk industri Wettersol

Marcus Åhlander

Säljare Företag/Lantbruk

036-336 68 20