2023 – ännu ett rekordår för Wettersol!

Ett intensivt år har passerat och Wettersol blickar tillbaka på 2023 som verkligen har bjudit på möjligheter, utmaningar och triumfer. Från en explosionsartad efterfrågan på solceller till följd av vinterns höga elpriser, till innovativa lösningar som Checkwatt, Gasellvinnare och nya affärsområden.

Från högtryck till strategisk anpassning

Året 2023 började för Wettersol som en extraordinär resa med ett högtryck utan dess like. För att möta den exceptionellt höga efterfrågan utökade vi våra resurser genom att införa ytterligare två montageteam för villamonteringar.

Under våren präglades vårt arbete av ett galet högt tempo och våra montörer överträffade alla förväntningar. När sommaren närmade sig hade vi inte bara hållit jämna steg utan vi låg till och med före schemat, vilket gladde de kunder som därmed kunde få sin solcellsanläggning byggd före sommaren, istället för efter semestrarna.

Hösten blev däremot ganska annorlunda. Med högre räntor minskade efterfrågan på solcellsanläggningar påtagligt och Wettersol kunde för första gången på många år gå in i ett lugnare tempo. Något som dock inte varade särskilt länge…

Checkwatt tar över

Istället för solceller visade sig det vara en helt ny typ av tjänst som tog uppmärksamheten och gav oss många nya kunder: Checkwatt och möjligheten att låna ut sitt batteri för stödtjänster. Hela hösten har präglats av nästan hysteri kring batterier och Checkwatt och Wettersol har verkligen kunnat leverera batterier och Checkwattinstallationer så det ryker under hösten!

Solceller på tak bild tagen ovanifrån

Företagen bygger allt större

För Wettersols företagsdivision så har det varit gott tryck under i stort sett hela året. Affärerna har blivit allt större och numera är det sällan som kunderna beställer anläggningar mindre än 100kW. Solcellsanläggningarna kompletteras gärna med ett Pixii Powershaper batteri till, en bra investering med god avkastning.

Thermia + Wettersol = SANT

Under hösten markerade Wettersol inte bara slutet på ett år utan också början på en ny era. Företaget smygstartade sitt senaste affärsområde och introducerade Jönköpingsborna till den senaste teknologin inom värmepumpar.

Genom att erbjuda hjälp med att byta ut gamla bergvärmepumpar mot marknadens mest effektiva och avancerade alternativ, nämligen Thermia Atlas, har Wettersol inte bara förbättrat hemmens energieffektivitet utan också aktivt bidragit till att sänka deras elräkningar. Riktigt kul och något som vi är mycket stolta över att vi nu är igång med!

Wettersol vinnare av Gasellpriset 2023

Gasellvinnare i Jönköpings län

Att stå som vinnare av Gasellpriset 2023 i Jönköpings län innebär att Wettersol är det företag som enligt Gasellreglerna vuxit allra mest under de senaste fyra åren i länet. För att bli nominerad som ett Gasellföretag genomgås en helhetsbedömning av bolagets finanser och omsättning, enligt Dagens Industri är det mindre en 1 procent som uppfyller kraven.

Ny Vision: Noll kronor i elräkning

I samband med att vår bransch har utvecklats och blivit mer komplett så har vi kommit fram till att det är möjligt att ha noll kronor i elräkning. De tekniska framsteg som gjorts inom solceller, batterier, styrningar och stödtjänster samt med Thermias högeffektiva värmepumpar. Därmed lanserade vi vår nya vision och vår helhetssyn på hur vi kan hjälpa våra kunder att nå ännu längre i sin jakt på att producera, lagra, spara och styra sin energiförbrukning! 

Samarbeten & partnerskap

Wettersol har under året blivit partner till Jönköping Energi, för vilka vi utför installationer av solceller och batterier samt bistår med teknisk kompetens kring solenergi. 


Wettersol är också partner med Checkwatt för frekvensregleringstjänster samt partner med Pixii, en batteritillverkare där vi står för teknisk service av kommersiella batteriinstallationer.  
För våra värmepumpar så är vi partner med Thermia AB.

Avslutningsvis kan vi konstatera att även 2023 har varit ett alldeles fantastiskt spännande år med massor med möjligheter. Under året som gått har vi hjälpt över 450 villaägare i Jönköpingstrakten att få en solcellsanläggning installerad och totalt har vi satt upp över 16000 paneler under året!
-Vi ser fram emot 2024!

Magnus Juvén porträtt med signatur