Wettersol intervju i P4 Jönköping –

solcellsbatterier ger extra pengar och stabiliserar elnätet

I en intervju i P4 Jönköping med en av Wettersols kunder och vår VD Magnus belystes de imponerande fördelarna med solcellsbatterier uppkopplade till det svenska elnätet. För de som funderar eller redan har ett solcellsbatteri finns möjligheten att installera en stödtjänst, CheckWatt, och tjäna flera tusen kronor varje månad.

I intervjun får vi höra upplevelsen från en av Wettersols kunder som har anslutit sitt Sungrow batteri på 16 kWh med en uteffekt på 9,6 kW till CheckWatt. Han berättar att han installerade en solcellsanläggning i våras och för att kunna lagra den energi han producerade installerade han även ett batteri. Efter sommaren fick han höra om CheckWatt, en stödtjänst som möjliggjorde för honom att tjäna mer pengar på sitt batteri. Efter att ha installerat CheckWatt har Daniel fått flera tusen kronor i ersättning varje månad.

Wettersol erbjuder CheckWatt i Jönköping och möjliggör för privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag att få betalt för att bidra till elnätets stabilitet.

Såhär fungerar CheckWatt

  • Svenska kraftnät har i uppdrag att säkerställa att det svenska elnätet alltid är i balans och har rätt frekvens (50Hz).
  • För att reglera balansen mellan elproduktion och elförbrukning handlar Svenska Kraftnät upp olika typer av stödtjänster.
  • Genom att sammanlänka batterilager till CheckWatts virtuella kraftnät Currently, kan privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag få betalt för att bidra till elnätets stabilitet.
  • Hur stor ersättning du får beror på ditt batterikapacitet.

Ersättningen varierar beroende på batterikapacitet men man kan förvänta sig en ersättning på 1000 kr – 3000 kr varje månad, vilket motsvarar 25 000 kr – 30 000 kr per år!

Magnus Juvén, VD Wettersol

Vill du höra hela intervjun?

Är du nyfiken på att läsa mer om stödtjänster?

Vill du också tjäna mer pengar på ditt batteri?

Skaffa CheckWatt du också!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Adress*
Vad är du intresserad av?*
Till vad?*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Daniel Säljare Wettersol

Daniel Mattsin

Säljare Villa

036-333 62 80

Säljare Villa Wettersol

Kristofer Svensson

Säljare Villa

036-336 68 16

Marcus Åhlander Säljare lantbruk industri Wettersol

Marcus Åhlander

Säljare Företag/Lantbruk

036-336 68 20